Amerika Vizesi Gerekli Belgeler

AMERİKA İÇİN VİZE BAŞVURUSUNDA BULUNURKEN İHTİYACINIZ OLAN BİLGİLER AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR.

Amerika Vizesi İçin Gerekli Evraklar B1 / B2 Vizesi - Turistik Vize - Ticari Vize

En az 6 ay geçerli pasaport, varsa eski pasaportlar,

1 adet arka fonu beyaz vesikalık (Amerikan Konsolosluğu için özel çekilmiş 5x5 ebadında fotoğraf)

Otel, uçak rezervasyonları (Size bu konuda yardımcı olabiliriz, Lütfen Danışınız)

Banka Hesap Cüzdanı, Tapu, Araç Ruhsatı gibi maddi gelir durumunu özetleyen evraklar

Ticari Ziyaretler için varsa Davetiye yoksa durumu açıklayıcı evraklar

Ziyaretler için Davetiye, Davet eden kişinin kimliği, Davet edenin Adresini ve mümkünse gelir durumunu içeren 
belgeler 


DS 160 Vize başvuru formu ( Form tarafımızca doldurulabilir, Bizim doldurma işlemini yapacağımız durumda evraklarınızı bize kesinlikle randevu gününden en az 7 gün önce ulaştırınız.) 


Konsolosluk ödemeleri peşin yapıldığından, Vize Ücretleri evraklar ile birlikte gönderilmelidir.

İşverenler

Antetli Kâğıda Dilekçe Mümkün ise İngilizce 


İmza Sirküleri 


Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilânçosu)

Faaliyet Belgesi (Max. 6 aylık)

Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi

Çalışanlar

Antetli Kâğıda Dilekçe Mümkün ise İngilizce 


İmza Sirküleri 


Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve 
bilânçosu)

Faaliyet Belgesi (Max. 6 aylık)

Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi

Sigortalı işe giriş bildirgesi 


Maaş Bordrosu 3 aylık

Ev Hanımları

Dilekçe mümkün ise İngilizce 


Eşinin ya da ailesinin durumuna göre gerekli evraklar

Evli ise evlenme cüzdanı

Öğrenciler

Öğrenci Belgesi

Ebeveynlerin durumuna göre gerekli evraklar (maaş bordoları, finansal evraklar, sonsorluk yazısı gibi).

18 yaş Doldurulmamış ise anne ve babadan muvafakatname.

Lise öğrencileri de dâhil olmak üzere kapalı zarfta alınmış transcript

14 yaşın altındaki çocuklar yerine konsolosluğa velisi gitmeli ve orijinal vukuatlı nüfus kayıt örneği sunmalıdır.

Hatırlatmalar;

Amerika Vize otoriteleri vize evrakları ile ilgili olarak genel olarak “ Seyahatinizi tamamladıktan sonra ülkenize döneceğinize kanıt teşkil edecek belgeler” adı altında evrak talep etmektedir. Yukarıdaki evraklar genel olarak istenilebilmesi muhtemel evraklardır.

Konsoloslukta Randevuya geldiğinizde genel olarak işlemler kısa sürmekle birlikte işlemlerin zaman zaman birkaç saatte sürebileceğini hatırlatmak isteriz.

En fazla 4 ay sonrası için vize başvurusu Konsolosluk tarafından kabul edilecektir. Amerikan Konsolosluğu yırtık yada yıpranmış pasaportlara işlem yapmamaktadır.

Ortalama işlem süresi 7-45 gün olup ilk başvurularda ve özel durumlarda süreç uzayabilir, Bizimle irtibat kurarak Konu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

E-Mail Gonder